Zsemlegombóc leveshez

Jól kitalálták annak idején nagymamáink, hogy nem dobunk ki semmit. A szikkadt kenyérből gombócot csinálatak vagy fasírtba tették, töltelékbe.
En is így jártam. Maradt pár zsemlém, amit bizony már nem ettünk volna meg. Eszembe jutott anyukám, aki régen főzött nekünk zsemlegombóc levest.
Elkészítettem és ízlett a családnak.

Hozzávalók:
3 db szikkadt zsemle
1 tojás
2 gerezd fokhagyma
Petrezselyem
Piros paprika
Bors


A zsemleket vízbe beáztatom. Majd kicsavarom, ízesítem  sóval, borssal, fokhagymával, amit előtte összezúztam. Pirospaprikát is hozzáteszem és a petrezselymet. Ezeket ízlés szerint lehet adagolni. Az egészhez hozzáadom a tojást. Jól összegyúrom és gombócokat formálok belőlük. A levestől külön főzöm meg, ízesített vízben. Sóval, szárított fűszerekkel ózesített vízben.

5 perc alatt elkészül. Zöldségleveshez szoktuk tálalni.
Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések