Hot dog kifli
Nagyon hasonló a recept a hamburger zsömléhez, igazából lehet abból is készíteni, csak a forma más. Most a fele-fele teljeskiőrlésű és fehér liszt a csavar benne.
Hozzávalók:
0,5 kg fehér búzaliszt
0,5 kg teljes kiörlésű búzaliszt
20 dkg vaj
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
3 dkg cukor
Kis só
A hagyományos modon az elesztőt felfuttatom, majd hozzáadom a lisztkeveréket, sót, cukrot, vajat. A robotgéppel kezdem dagasztani, ahol folyamatosan adom hozzá a tejet, hogy megfelelő állagú legyen.
Hagyom kelni fel órát.
A tésztát lisztezett nyújtodeszkára teszem, kettéválasztom. Mindkét részből négyzetalakú tésztát nyújtok. Amit felvággok téglalapokta. Fetlekerem, betszem a tepsibe, megkenem tojással és kb. fél óra alatt megsütöm, 170 celsius fokon.
Most házi lucernacsirával, zsendicéből készített kőrözöttel ettük a hot-dogot és nagyapám féle uborkasalátával. Ez utóbbinak a titka: 0.5 l vízhez 3 kanál cukor és három kanál ecet. Az uborkát le kell reszelni egy kicsit megsózni és rá a salátalevet. Fokhagymát is zúzhatunk hozzá. Jó étvágyat!
Hozzávalók:
0,5 kg fehér búzaliszt
0,5 kg teljes kiörlésű búzaliszt
20 dkg vaj
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
3 dkg cukor
Kis só
A hagyományos modon az elesztőt felfuttatom, majd hozzáadom a lisztkeveréket, sót, cukrot, vajat. A robotgéppel kezdem dagasztani, ahol folyamatosan adom hozzá a tejet, hogy megfelelő állagú legyen.
Hagyom kelni fel órát.
A tésztát lisztezett nyújtodeszkára teszem, kettéválasztom. Mindkét részből négyzetalakú tésztát nyújtok. Amit felvággok téglalapokta. Fetlekerem, betszem a tepsibe, megkenem tojással és kb. fél óra alatt megsütöm, 170 celsius fokon.
Most házi lucernacsirával, zsendicéből készített kőrözöttel ettük a hot-dogot és nagyapám féle uborkasalátával. Ez utóbbinak a titka: 0.5 l vízhez 3 kanál cukor és három kanál ecet. Az uborkát le kell reszelni egy kicsit megsózni és rá a salátalevet. Fokhagymát is zúzhatunk hozzá. Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése