Hot dog kifli

Nagyon hasonló a recept a hamburger zsömléhez, igazából lehet abból is készíteni, csak a forma más. Most a fele-fele teljeskiőrlésű és fehér liszt a csavar benne.

Hozzávalók:
0,5 kg fehér búzaliszt
0,5 kg teljes kiörlésű búzaliszt
20 dkg vaj
3 dl tej
2,5 dkg élesztő
3 dkg cukor
Kis só

A hagyományos modon az elesztőt felfuttatom, majd hozzáadom a lisztkeveréket, sót, cukrot, vajat. A robotgéppel  kezdem dagasztani, ahol folyamatosan adom hozzá  a tejet, hogy megfelelő állagú legyen.
Hagyom kelni fel órát.
A tésztát lisztezett nyújtodeszkára teszem, kettéválasztom. Mindkét részből négyzetalakú tésztát nyújtok. Amit felvággok téglalapokta. Fetlekerem, betszem a tepsibe, megkenem tojással és kb. fél óra alatt megsütöm, 170 celsius fokon.






Most házi lucernacsirával, zsendicéből készített kőrözöttel ettük a hot-dogot és nagyapám féle uborkasalátával. Ez utóbbinak a titka: 0.5 l vízhez 3 kanál cukor és három kanál ecet. Az uborkát le kell reszelni egy kicsit megsózni és rá a salátalevet. Fokhagymát is zúzhatunk hozzá. Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések