Lencsefőzelék
Hozzávalók:
0,5 kg lencse
1 fej hagyma
Víz
Só
Babérlevél
3 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
A hagymát felkockázom, kis olajon üvegesre fonnyasztom. Hozzáadom az előző este beáztatott lencsét. Felöntöm vízzel, hogy ellepje. Sózom. Hozzáadom babérlevelet. Puhára főzöm a lencsét.
Végül a lisztet tejföllel elkeverem, felöntöm vízzel és ezt a lisztes habarást hozzáadom a lencséhez. Közben leveszem a tűzről, hogy ne legyen csomós és folyamatosan keverem. Majd még 3-5 percig főzöm a habarással együtt. Fasírttal talalom. Jó étvágyat!
A fasírt receptje a "tökfőzelék fasírttal" bejegyzésben található.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése