Spenótos házi nudli

A tésztát túróval készítem, nem lesz olyan puha, mintha a megszokott krumplis változatot csinálnánk, de így is nagyon finom.

Hozzávalók: 
0,5 kg liszt
0,25 kg túró
pici só
1 tojás

Mártás: 
parajkrém
2 gerezd fokhagyma 
permezán


A lisztet, túrót, tojást kevés sót összegyúrom. Több kisebb cipót formálok belőle, majd kisodrom hosszú vékony tésztává. Felszabdalom kb 1-1,5 cm es darabokra. Forró olajos, sós vízbe beleteszem és kifőzöm. Ha kész ráöntöm a krémet, ami egyszerűen, mélyhűtött parajkrém felfőzve fokhagymával, sóval. Lehet sűríteni, bár én nem szoktam. Reszelt parmezán sajttal tálalom.
Jó étvágyat! 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések