Májgombóc leves zöldségekkel
Hozzávalók:
250 g borsó
2 szál répa
2 gerezd fokhagyma
Száritott zöldségkeverék
Egy rúd májkrém (nádudvarit használtam)
2-3 kanál zsemlemorzsa
1 tojás
Víz
Só
110 kcal/adag, elkészítési idő 45 perc
110 kcal/adag, elkészítési idő 45 perc
A levesnek való zöldségeket előkészítem és felöntöm vízzel, felteszem főni. Sózom. A fokhagymát zúzom es hozzáadom a leveshez, a szárított zöldségkeveréket is. Közben a májast 1 tojással összekeverem, majd adok hozzá annyi szemlemorzsát, hogy ne legyen folyós, de túl kemény se. Ebből a masszából kis golyókat formázok. Ha a zöldségek félpuhára főttek hozzáadom a májgombócokat. 10 perc alatt megfőnek. Ha esetleg a zöldségek még nem puhák a májgombócokat érdemes kitenni egy levesestálba, nehogy szétfőjenek.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése