Csicseriborsó krémleves
Ha szeretnél valami gyorsat, akkor elő a csicseriborsó konzervvel. Ami egyébként elég nagy kiszerelésben kapható. Egyébként persze készíthető friss csicseriborsóból is, csak az nem lesz gyors. Sokáig kell főzni, hogy jó puha legyen.
Bevallom most elővettem a konzervet, amit a vírus elején spejzoltam be.
Bevallom most elővettem a konzervet, amit a vírus elején spejzoltam be.
Hozzávalók:
Fél konzerv csicseriborsó
1 kis fej vöröshagyama
só
1 dl tejszín
1 kanál liszt
Oliva olaj
petrezselyem
füstölt sajt
A hagymát oliva olajon megpirítom, hozzáadom a csicseriborsót. Felöntöm vízzel, bőven ellepje, sózom. Megforralom, 15 perc. Leveszem a tűzről összeturmixolom. Visszateszem a tűzre, a lisztet a tejszínnel simára keverem, majd beleöntöm a levesbe, keverem igyekvőn, hogy ne legyen csomós!
Petrezselyemmel megszórva tálalom, ami nagyon illik hozzá a reszelt füstölt sajt.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése