Csicseriborsó krémleves

Ha szeretnél valami gyorsat, akkor elő a csicseriborsó konzervvel. Ami egyébként elég nagy kiszerelésben kapható. Egyébként persze készíthető friss csicseriborsóból is, csak az nem lesz gyors. Sokáig kell főzni, hogy jó puha legyen.
Bevallom most elővettem a konzervet, amit a vírus elején spejzoltam be.
Hozzávalók:
Fél konzerv csicseriborsó
1 kis fej vöröshagyama
1 dl tejszín
1 kanál liszt 
Oliva olaj
petrezselyem
füstölt sajt

A hagymát oliva olajon megpirítom, hozzáadom a csicseriborsót. Felöntöm vízzel, bőven ellepje, sózom. Megforralom, 15 perc. Leveszem a tűzről összeturmixolom. Visszateszem a tűzre, a lisztet a tejszínnel simára keverem, majd beleöntöm a levesbe, keverem igyekvőn, hogy ne legyen csomós!
Petrezselyemmel megszórva tálalom, ami nagyon illik hozzá a reszelt füstölt sajt.
Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések