Puha keltkifli
A legjobb reggeli!
Hozzávalók:
60 dkg liszt
2.5 dkg élesztő
2 dl joghurt
1 dl olaj
2 dl tej
1 tojás
1 kiskanál só
Víz kenésre és eg, tál víz a sütéshez.
Az elesztőt egy kis cukorral, tejjel felfuttatom. Kb 10 perc. Hozzáadom a lisztet, joghurtot, tojást, sót és keverőgeppel elkezdem sagasztani, közben adom hozzá a tejet, hogy egy jó, "nyúlós" legyen, hagyom kelni 20 percet.
Kiboritom egy lisztezett gyuródeszkára, nagyon puhán gyúrom, hogy ne nyomjam ki belőle a levegőt. 4 cipot formázok belőle, egyesével kinyujtom, 8 részre vágom és feltekerem kiflinek.
A tetejét vízzel megkenem, hogy ne maradjon lisztes. 170 fokon sütöm kb 15 perc alatt kész. A sütőbe alulra rakok egy tűzálló tálat, amiben vizet helyezek el, azzal együtt sütöm, a vízgőzzel. Így nem szárad ki.
Jó étvagyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése