Rakott kel
Hozzávalók (6 személyre):
75 dkg darált hús
5 ek rizs
2 dl paradicsomlé
Pirospaprika (őrölt)
Egy pohár tejföl
Egy kisebb kelkáposzta fej
Só
Bors
2 kis fej hagyma
A hagymákat aprora vágom, párolom egy kevés olajon. Ha kész hozzáadom a darálthúst, sót, kicsit átsütöm, de folyamatosan keverem közben. Ha már elvesztette piros színét, hozzáadom a paradi csomot, borsot kevés pirospaprikát. Összeke erem és 15 percig összefőzöm, fedő alatt, hogy ne párologjon el a nedvesség.
Ha kész hozzáadom a rizst. Ezzel is összekeverem. A tűzálló tálat előkészítem: kivajazom, beleteszem a lemosott káposzta leveleket. Ráhalmozom a húsos masszát. Beboritpm káposzta levelekkel. A tetejét egy kanál olajjal elkevert tejföllel kenem meg. Lefedve sütöm 50 percig. Utána egy 5 percet fedés nélkül.
Család kedvence ez is.
Jó étvágyat!
75 dkg darált hús
5 ek rizs
2 dl paradicsomlé
Pirospaprika (őrölt)
Egy pohár tejföl
Egy kisebb kelkáposzta fej
Só
Bors
2 kis fej hagyma
A hagymákat aprora vágom, párolom egy kevés olajon. Ha kész hozzáadom a darálthúst, sót, kicsit átsütöm, de folyamatosan keverem közben. Ha már elvesztette piros színét, hozzáadom a paradi csomot, borsot kevés pirospaprikát. Összeke erem és 15 percig összefőzöm, fedő alatt, hogy ne párologjon el a nedvesség.
Ha kész hozzáadom a rizst. Ezzel is összekeverem. A tűzálló tálat előkészítem: kivajazom, beleteszem a lemosott káposzta leveleket. Ráhalmozom a húsos masszát. Beboritpm káposzta levelekkel. A tetejét egy kanál olajjal elkevert tejföllel kenem meg. Lefedve sütöm 50 percig. Utána egy 5 percet fedés nélkül.
Család kedvence ez is.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése