Rizsfelfújt/ rizskoch

Hozzávalók:
25 dkg fehérrizs
1 l tej (vagy több, amennyit igényel)
Cukor vagy eritrit ízlés szerint
4 tojás
Kis zsemlemorzsa
10 dkg vaj
Egy citrom héja reszelve

Elkészítési idő 2 óra, 480 kcal/adag (lekvár nélkül)

A rizst tejben feltesszük főzni, lassú tűzön. Az egész lassú folyamat, sűrűn rá kell nézni,
kevergetni kell.  Hozzáadom a édesítőt, reszelt citromhéjat. Készre főzöm. Amikor puha a rizs leveszem a tűzről, hozzáadom a vajat es a tojássárgákat.  A fehérjét felverem. Majd lassan hozzákeverem. Egy kivajazott, zsemlemorzsával beszórt formaba teszem, ami lehet tepsi, tűzalló tál is vagy akár kuglóf forma. 30 perc alatt, 190 fokon pirosra sütöm. Jó étvágyat!









Megjegyzések

Népszerű bejegyzések