pizza

Sok éves próbálkozás után nem jött össze olyan pizzatészta, amire a gyerekhad itthon azt mondta volna, hogy anyu ez finom. Megeszegették, de általában olyan kommenteket kaptam, hogy köszi anyu finom volt, de nem kérek többet, inkább rendeljünk és ehhez hasonlók...
Tegnap találtam egyet, és mondhatom egy szelet sem maradt a három pizzából, amit sütöttem. Bár Apapasi el volt képedve, hogy mit akarok még este is főzőcskézni, de mondanom sem kell, hogy ő volt az első rajongóm! :)
Első élményem Olaszországgal a vékony, finom római pizza volt. Valahogy ezt pizzaérzést szerettem volna a gyerekeknek is átadni, végre tegnap sikerült.
Tehát az agyon dicsért pizzatészta receptje a következő:
400 g finomliszt
25 g élesztő
2 ek olaj
víz

Eddig mindig cukorral, tejjel futtattam külön az élesztőt. Itt nem így kell, az élesztőt el kell keverni egy kicsi meleg vízzel, majd a liszt közepébe kell önteni (a lisztet előzőleg megsóztam), kell várni kb. 15 percet míg felfut egy kicsit, majd 2 ek olajjal és még egy kis vízzel, amit a liszt felvesz össze kell gyúrni. Fél órát kell keleszteni, míg kétszer akkor nem lesz, mint volt. Nagyon jó kis kelt tésztát kapunk, úgy lehet nyújtogatni, meg forgatni, mint az igazi olasz pizzasütők. Én pite formába tettem be, így készült három pizza belőle. a tetejét meg mindenki úgy pakolja, ahogy akarja, igény szerint. Sütési idő 15-20 perc.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések