apaséf

Kérem, nem mindennapi dolog történt velem, szülinapi utómeglepit kaptam, férjuramtól, mégpedig egy nagyon finom és gyors ebédet dobott össze, amit Budai séftől látott nem rég élőben , egy budai étteremben. 
Lassan azt kell kiírnom a blogra, hogy főztjeink, nem főztjeim :)
A menü:
párolt cukkini tejfölösen
Egy nagy db cukkini lereszelve,
olajon megpárolva némi újhagymával.
Amikor egy kicsit megrottyan, egy pohárt keverünk hozzá, a sóval óvatosan bánjunk, mert nagyon hamar el lehet sózni!

almával töltött csirkemell
Vegyünk fél kg filézett csirkemellet, sózzuk be, reszeljünk hozzá egy nagyobb almát,
a csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre, de széltébe, úgy hogy fel tudjuk tekerni, szóval inkább darabok legyenek,
az almareszeléket tegyük az így előkészített csirkemellre, majd tekerjük fel kis göngyölegekbe,  ha kell, tűzzük össze fogvájóval. 
Egy serpenyőbe kevés olajon megsütjük aranybarnára, ropogósra, kb 2 perc alatt kész. 
A sütés vége előtt kevéssel teszünk rá, kakukkfüvet és egy kevés bazsalikomot.
Keresztbe szeletelve nagyon gusztusos.

mézen pirított körte
Körtét magvastül, magházastul hosszában szeletekre vágjuk, rádobjuk az előzőleg serpenyőbe feltett mézre, amit egy kicsit megkaramellizáltunk, rádobjuk a diót (ami lehet mandula is, csak én allergiás vagyok rá, így dióval készítette a drága),  rácsorgatjuk egy narancs levét, ha nem kell utána munkába menni, megbolondíthatjuk egy kis konyakkal is, 10 perc alatt kész volt az utánozhatatlanul finom desszert.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések