mézes alma
Átírva egy kicsit Apapasim receptjét (de csak azért, mert nem volt itthon épp se körte, se elég dió), almával készítettem el a tegnapi desszertet.
Mézet mikor megkaramellizáltam, rádobtam a magvakat (tökmag, napraforgó, mandula - de csak kevés, hogy nehogy ne kapjak levegőt mire befejezem, az allergiám miatt, és még kevesebb dió, amit még találtam a tál aljában). Majd a szeletekre vágott almát, narancslével és fehér furminttal bolondítottam meg, így nem lett egészen gyermekbarát, mert erősen ki lehetett érezni a bor zamatát. 15 perc alatt elkészült az ínycsiklandó "ebéd befejezés".
Hozzávalók (3 főre):
3 db kisebb alma
3 ek méz
50 g mag vegyesen - tökmag, mandula, napraforgó, dió
fél narancs leve
Megjegyzések
Megjegyzés küldése