Tökfőzelék fasírttal

Amit gyerekkoromban sosem szerettem. Viszont most a kijárási korlátozás idején változatos étrendet kell biztosítanom a családnak. Így bizony a főzelékek is bekerülnek a menübe. Ezzel a recepttel készült tökfőzeléket még én is megettem. Egyszerű és nagyszerű.

Hozzávalók:
1 tök kb 1 kg
Víz
Kapor
3 ek tejföl


Egy kisebb tök kellett hozzá. Meghámozom, kimagozom, lereszelem.
Kis olajra (én mindig olivaolajat használok) odateszem, hogy egy kicsit levet eresszen.
Amikor lefonnyad, hozzáadok vizet, sózom, főzöm 15 percig. Utána 3 kanál tejföllel és egy kicsi liszttel besűrítem, kaprot adok hozzá ízlés szerint.
Aki szereti savanyúbban, adhat hozzá ecetet.

Fasírt:
0.5 kg darált hús
2 zsemle
1 tojás

Pirospaprika
Két gerezd fokhagyma
Zsemlemorzsa a beleforgatáshoz.

Összeállítom a darált húst a tojással, fűszerekkel, érdemes konyhai robotgéppel összekeverni, minél homogénebb lesz, annál finomabb 🤗
Gombócokat formálunk belőle, zsemlemorzsába hempergetjük, itt segítenek a szorgos kis kezek, persze csak alapos kézmosás után 😃👋.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések