Tejszínes fokhagymás karaj
A hús majdnem mindennapi kelléke a menüinknek. Egyik nap gyorsan kellett cselekednem, nem volt idő rántott húst paníroznom, így gondoltam egyet, és elkészítettem ezt a szószos husit. Egy pillanat alatt elfogyott. Azt hiszem ez a legnagyobb dicséret.
Hozzávalók:
60 dkg sertés karaj (csontozott)
2 dl tejszín
snidling
petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
olivaolaj
só
bors
A karajszeleteket megsózom borsozom és a felforrósított olajra ráteszem, sütöm még megkérgesedik. Érdemes olyan sütőbe, vagy lábasba, aminek van teteje, ez szükséges lesz majd a folytatáshoz. Amikor ez megvan, kiveszem a húsokat. A maradék húslét felöntöm egy kis vízzel, hozzáadom a tejszínt, a zúzott fokhagymát, megrottyantom, majd beleteszem a húsokat, lefedem és közepes lángon, vagy 4-es fokozaton párolom. Kb fél órát. Amikor kész, kiveszem egy tálba a húsokat, megnézem, hogy milyen állagú a szószom, ha szükséges besűrítem egy kanál liszttel, sózóm borsozom ízlés szerint, teszek hozzá még petrezselymet és snidlinget. Rizzsel, főtt vagy sült burgonyával kiváló. Jó étvágyat.
Hozzávalók:
60 dkg sertés karaj (csontozott)
2 dl tejszín
snidling
petrezselyem
3 gerezd fokhagyma
olivaolaj
só
bors
A karajszeleteket megsózom borsozom és a felforrósított olajra ráteszem, sütöm még megkérgesedik. Érdemes olyan sütőbe, vagy lábasba, aminek van teteje, ez szükséges lesz majd a folytatáshoz. Amikor ez megvan, kiveszem a húsokat. A maradék húslét felöntöm egy kis vízzel, hozzáadom a tejszínt, a zúzott fokhagymát, megrottyantom, majd beleteszem a húsokat, lefedem és közepes lángon, vagy 4-es fokozaton párolom. Kb fél órát. Amikor kész, kiveszem egy tálba a húsokat, megnézem, hogy milyen állagú a szószom, ha szükséges besűrítem egy kanál liszttel, sózóm borsozom ízlés szerint, teszek hozzá még petrezselymet és snidlinget. Rizzsel, főtt vagy sült burgonyával kiváló. Jó étvágyat.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése