juhtúrós puliszka

Már próbáltam, de akkor nem voltam ügyes az arányokat tekintve. Most készítettem egy igazán jól sikerült juhtúrós puliszkát.
Hozzávalók 6 személyre:
300 g kukorica dara
1 l víz, vagy ki milyen sűrűn szereti

 50 g szalonna
200 g juhtúró
1 doboz tejföl

A darát a vízben megfőzzük, mint a tejbegrízt, sózzuk, majd amikor megfőtt beleöntjük egy kivajazott tűzálló tálba. A juhtúrót a tejföllel összekeverjük,  a szalonnát lepirítjuk. A tejfölös masszát a dara tetejére halmozzuk, majd rátesszük a szalonnát. (Mondjuk én nem tettem rá a zsírját, ami kisült belőle.)

Egy fél óra alatt aranybarnára sütjük, közepes hőfokon, kb.180-on. A lányok persze nem ették meg, de apukámnak és férjemnek nagyon bejött.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések