farsangi fánk
Ma jutott eszembe, hogy mindjárt vége a farsangnak, és még nem csináltam farsangi fánkot!
elöljáróban annyit, hogy az első adag (30 db) elfogyott két óra leforgása alatt, majd új adagot kellett készítenem.
Hozzávalók (kb 30 db):
60 dkg liszt
1 élesztő
2 tojás sárgája
3 ek olaj
4 dl tej (vagy annyi amennyit a liszt felvesz)
cukor
Elkészítés:
elöljáróban annyit, hogy az első adag (30 db) elfogyott két óra leforgása alatt, majd új adagot kellett készítenem.
Hozzávalók (kb 30 db):
60 dkg liszt
1 élesztő
2 tojás sárgája
3 ek olaj
4 dl tej (vagy annyi amennyit a liszt felvesz)
cukor
Elkészítés:
A lisztet egy tálba teszem a közepébe belemorzsoljuk az élesztőt, majd a langyos tej egy részét ráöntjük és a kiskanál cukrot. 10 percig várunk, míg felfut. Hozzáadjuk utána a tojást, a tejet és az olajat, összegyúrjuk, majd félretesszük egy időre még duplájára nem nő kb fél óra. Kinyújtjuk kb 2 cm vastagságúra, és nagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Forró olajban kisütjük., mindkét oldalát. Nem sikerült mindegyik szalagosra, de a lényeg, hogy elfogyott mind egy szemig.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése