multikulti sushi
Sikerült összehoznom a hozzávalókat és megtekertem a valódi sushikat. Ami nagyon multikulti, vagy lehet, hogy inkább morbid, amikor is a végeredményt olíva bogyóval tálaltam és sajttal, hogy jobban csússzon a kevésbé kulináris élvezetekre vágyó vendégseregnek is (némi krumplis tészta után, csak, hogy biztosan ne maradjanak éhen). Szó mi szó a mi magyar gyomrunknak így is tökéletes volt.
A recept nem áll másból, mint egy jó adag szétfőzött rizsből (elhagyva minden rizshez adagolható japán különleges ecetet), szárított algalevélből (amire figyelni kell, hogy ne fogyasszunk belőle túl sokat, mivel nagy a jód tartalma), kell még hozzá füstölt lazac, avokádó, pritamin paprika, gyömbér (nyers), wasabi, szójaszósz.
Elkészítés:
Az avokádót meghámoztam, szép vékony csíkokra vágtam, a paprikát is. Kiraktam az algalevelet egy sütőpapírra, majd ráhalmoztam a rizst, a közepébe helyeztem a zöldségeket, és a lazacot, majd szép lassan elkezdtem tekerni, figyelni kell, nehogy elszakadjon az algalevél.
Beraktam a hűtőbe két órára. Megpuhult az algalevél, utána éles késsel aránylag jól fel lehet szeletelni.
A gyömbér saját készítésű volt természetesen, vékonyra szeleteltem és egy nagyon tömény édes-savanyú lébe tettem. A tálalás előtt legalább egy nappal meg kell csinálni, hogy jó ízű legyen, az ízek összeérjenek. Nem mondom, hogy a fiúknál túl nagy sikert aratott, de elfogyott elég hamar :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése