máglyrakás

Életem első és azt hiszem utolsó máglyarakását készítettem el, hiszen a gyerekeim azt mondták, hogy húúúú anyu ez nagyon finom, sokkal jobb, mint a suliban, de ne csinálj ilyet többet.
Hozzávalók:
Kifli (vagy fonott kalács), 3 tojás, 3 ek.vaníliás cukor, 2 dl tej, kb.5 db kisebb alma, fahéj, 2 ek. baracklekvár

Elkészítés:
A kifliket felkarikázzuk (a kalácsot feldaraboljuk). A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás cukorral, föleresztjük a tejjel. Beleforgatjuk a feldarabolt kiflikarikákat (vagy kalácsdarabokat). Vajjal kikent tepsibe öntjük, majd a tetejét fahéjas, reszelt almával rakjuk meg és hintsük meg  cukorral, (tehetünk hozzá még mazsolát vagy diót, vagy mindkettőt, de nálunk a mazsola az tabu, egyik gyerekem se eszi meg sütiben). Sütőbe tesszük és megsütjük.Amikor az alma már puha, kb40 perc, kivesszük a sütőből a 3 tojásfehérjéből cukorral habot verünk, baracklekvárt keverünk bele és rárakjuk a massza tetejére.Visszahelyezzük az egészet a sütőbe,míg a hab kissé megbarnul.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések