párolt zöldség

Ami elmaradhatatlan az ebédek mellől, legalábbis nálunk, az a zöldség valamilyen variációban. Most sültzöldségről írnék pár gondolatot. A vasárnapi ebédhez dobtam össze, maradt a leveshez előkészített karfiolból még jó pár rózsa, egy kisfej brokkoli és padlizsán. ezeket jól fűszerezve olyan zöldséghez jutottam, amit még Apa is megvett és nem azt mondta hozzá, hogy:"nagyon finom drágám, de ne szedj többet kérlek, jól laktam hússal"


Hozzávalók:

1 db padlizsán

fél fej karfiol

1 kis fej brokkoli

1 kisebb cukkini

1 fej vöröshagyma, vagy 2 csokor újhagyma

petrezselyem

só, bors

A zöldségeket megmosom, felkockázom, egy kis olajon megfonnyasztom a hagymát, majd rádobom a zöldségeket és párolni kezdem. Hozzáteszem a felaprózott petrezselymet, megsózom, borsozom ízlés szerint, párolom még 15 percig, de ez változhat a karfiol és brokkoli méretétől függően.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések