csülök

A csülökkel egyszer már megjártam. Nem is kicsit, nagyobb vendégséget tartottam és gondoltam milyen jó lesz egy nagy adag csülök római tálban elkészítve. Hát a lehető összes baklövést elkövettem vele kapcsolatban és lett egy felettébb száraz óriási adag disznóhús, ami nem akart elfogyni.
Most próbálkoztam vele azóta először. Most nagy sikert aratott, és nem csak azért, mert éhes volt a vendégsereg.
Hozzávalók 8 személy részére:
2 kg csülök (csont nélkül, ha csonttal, a csont kerülhet levesbe)

tarkabors
4 gerezd fokhagyma
sertéshúsra fűszerkeverék



A húst megmosom, nagyobb darabokban hagyom, (nem vágom szeletre!) sózom, fűszerezem, a fokhagymát pucolva, de egészben rádobom, majd a végül őrölt tarkaborsot szórok a tetejére. Olajat öntök egy tepsibe, majd belehelyezem a húsokat, öntök rá egy kis vizet, majd alaposan lefóliázom. Így sütöm 220 fokon legalább 2 órán keresztül. Amikor már majdnem kész, 20 percig pirítom a tetejét, míg szép piros, és jó ropogós nem lesz.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések