Mákos, pudingos szelet
Nagy családi eseményre kiváló csemege.
Hozzávalók (36 szelet):
30 dkg liszt
15 dkg cukor
10 dkg mák
1 csomag sütőpor
10 dkg vaj
1 tojás
2 dl tej
Krém:
1,5 l tej
3 csomag pudingpor
5 ek cukor
5 dkg vaj
Tetejére egy csomag cukrászhab. (350ml)
A tojást a cukorral kikeverjük. Hozzaadjuk az olvasztott vajat. Utána a lisztet, mákot, sütőport. Ezután elkezdem keverni, de nagyon sűrű lesz, kell még hozzáadni tejet. Egy kellemesen kenhető allagot kell kapjunk, amit könnyen betehetünk a tepsibe. A tepsim mérete kb.45×30 cm, magas falú és leszedhető az oldala.
Ebben megsütöm a tésztát kb. 20 perc alatt, 170 fokon.
A krémhez felmelegítem a tejet, mielőtt forrna elkeverem a pudingporokat kis tejjel és óvatosan belecsorgatom a tejbe, folyamatosan keverem közben, ne legyen csomós. Felfőzöm. Amikor besűrűsödött, leveszem a tűzhelyről és teszek bele vajat. A kihűlt tésztára ráteszem, egyenletesen. A habot felverem, itt nem kell cukorral bíbelődnöm, mert maga a hab cukrozott. A tetejét reszelt csokival díszítem.
Jó étvagyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése