Epres piskótatekercs

Elkészítési idő: 1 óra, 120 kcal/szelet
Hozzávalók (kb 10 szelet):
Piskótához:
4 tojás
4 kanál liszt
4 kanál víz
4 kanál cukor
Fél csomag sütöpor

Krém:
Habtejszín 2 dl
Eper 25 dkg

Az epret megmosom, csumázom. A hab egy részét felverem. A másik felét az eperrel összeturmixolom, majd a felvert habhoz adom.

A piskótához a tojásokat ketté választom, a sárgájához adom a cukrot, kikeverem. Majd a lisztet is apranként hozzákeverem, sütőport és a vizet. Ha kell még folyadék lehet adni többet hozzá. Egy kisebb tepsibe teszem. 20 perc alatt kész 160 fokon. Még melegen egy konyharuhával feltekerem és hagyom kihűlni. Utána teszem bele a krémet és fedem is be vele. Eperszemmel lehet díszíteni. Jó étvágyat!








Megjegyzések

Népszerű bejegyzések