Egyszerű pizzatészta

A pizza készítéséhez is csak némi koncepció kell, azaz tudnunk kell 2 óraval az étkezés wlőtt, hogy pizzát szeretnénk. Így lesz ideje felfutni az élesztőnek.

Hozzávalók:
1 tasak szárított élesztő (most ez volt itthon, de persze lehet friss is)
60 dkg liszt
3 dl víz
1 dl olaj
Ha az élesztő felfutott a kis tejjel és cukorral, hozzáadom a lisztet, olajat és némi sót. Összegyúrom. Könnyed tésztát kell, hogy kapjak. Aztán hagyom kelni egy órát.
Amikor már emelgeti a konyharuhát, szépen maroknyi gombócokat veszek ki belőle és gyúrom, nyújtom, pizzsütőlapra teszem. 200-250 fokon 15 perc alatt, légkeveréses sütőben készre sül a pizzatésztám.
Persze előtte azzal gazdagítja az ember, amivel csak akarja.
Nálunk a standard pizza a nagy sláger: kukorica, sonka, sajt. Azért magamnak meg az uramnak szoktam extrábbakat is készíteni. 🤗

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések