szűzérme
Mai ebéd szűzérme, fokhagymás zöldbabbal és rizzsel.
Hozzávalók 4 személyre:
800 dkg szűzpecsenye
0,5 kg zöldhüvelyű zöldbab
3 gerezd fokhagyma
150 dkg rizs
só
bors
(sertés fűszer)
kevés oliva olaj
A szűzérmét felszeletelem nem túl vastag szeletekre, sózom, fűszerezem. Kevés oliva olajon felteszem serpenyőben sülni. 5-5 percig sütöm kb az oldalakat. Ha kész vagyok a sütéssel a húsos-zaftos olajba bedobom a zöldbabot, nyomok rá fokhagymát és megpárolom. A rizst felteszem hideg, sós-olajos vízben főni, míg meg nem puhul, kb.10 perc forrástól számítva.
Ha kész van, együtt tálalom.
Hozzávalók 4 személyre:
800 dkg szűzpecsenye
0,5 kg zöldhüvelyű zöldbab
3 gerezd fokhagyma
150 dkg rizs
só
bors
(sertés fűszer)
kevés oliva olaj
A szűzérmét felszeletelem nem túl vastag szeletekre, sózom, fűszerezem. Kevés oliva olajon felteszem serpenyőben sülni. 5-5 percig sütöm kb az oldalakat. Ha kész vagyok a sütéssel a húsos-zaftos olajba bedobom a zöldbabot, nyomok rá fokhagymát és megpárolom. A rizst felteszem hideg, sós-olajos vízben főni, míg meg nem puhul, kb.10 perc forrástól számítva.
Ha kész van, együtt tálalom.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése