Sütőtökkrém leves
Itt az ősz, a sütőtökszezon közepén vagyunk. Már írtam, hogy a családom ki nem állja a sütőtököt, csak én rajongok érte, ezért készítettem is magamnak egy jó kis sütőtökkrém levest.
1-1,5 kg sütőtök
ketté vágni, majd kimagozni és megsütni
nem kell felszeletelni, így egyszerűbb
2 kanál méz
1 kiskanál olaj
1 db alma
1 kis fej hagyma
1 dl kókusztej
1 kocka húsleves alaplé
só, bors
1-1,5 kg sütőtök
ketté vágni, majd kimagozni és megsütni
nem kell felszeletelni, így egyszerűbb
2 kanál méz
1 kiskanál olaj
1 db alma
1 kis fej hagyma
1 dl kókusztej
1 kocka húsleves alaplé
só, bors
Az olajon a mézet egy kicsit megfuttatom, rávágom a hagymát, átsütöm, de ne legyen barna, épphogy csak üveges. A tököt kikanalazom és felvágom hozzá a meghámozott, kicsutkázott almát, majd felöntöm vízzel és húsleves alaplé kockát teszek bele. Addig főzöm, míg az alma meg nem puhul.Hozzáöntöm a mézes hagymát, összerottyantom, majd leveszem a tűzről és hagyom, hogy egy kicsit hűljön. Összeturmixolom, majd hozzáöntöm a kókusztejet, végül lehet sózni, borsozni. Nagyon finom, selymes, karakteres ízű levest kapok, amihez (hogy a férjem is egyen belőle egy kistányérral) szalonnapörcöt kínálok, napraforgómagot, tökmag híján :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése