madártej
Apa kedvence. Ritkán készítek, mert folyamatosan figyelni kell, de most rászántam magam.
Hozzávalók 4 személyre:
1 l tej
4 tojás
2 vaníliás cukor
4 ek cukor
A tojásokat ketté választom, a sárgáját kikeverem a cukrokkal. A tejet elkezdem melegíteni. Ahogy felmelegszik, de még nem forr, hozzáöntöm a cukros sárgákat, folyamatos keverés mellett. A fehérjéket felverem kemény habbá, majd a felforrósodott tej tetejére halmozom. Egy 3-5 perc elteltével a hab megkeményedik egy kicsit, akkor lekanalazom a tejről, lehetőleg nagyobb méretű kanállal, hogy ne törjenek össze a tojáshab halmok. A tejet leszűrjük, ha nem sikerült csomómentesen elkeverni a tojássárgájával, ha sikerült ez a lépés elmaradhat. Majd a tálaló tálba öntjük, rátesszük a hab-halmokat és kihűtve kínáljuk.
Hozzávalók 4 személyre:
1 l tej
4 tojás
2 vaníliás cukor
4 ek cukor
A tojásokat ketté választom, a sárgáját kikeverem a cukrokkal. A tejet elkezdem melegíteni. Ahogy felmelegszik, de még nem forr, hozzáöntöm a cukros sárgákat, folyamatos keverés mellett. A fehérjéket felverem kemény habbá, majd a felforrósodott tej tetejére halmozom. Egy 3-5 perc elteltével a hab megkeményedik egy kicsit, akkor lekanalazom a tejről, lehetőleg nagyobb méretű kanállal, hogy ne törjenek össze a tojáshab halmok. A tejet leszűrjük, ha nem sikerült csomómentesen elkeverni a tojássárgájával, ha sikerült ez a lépés elmaradhat. Majd a tálaló tálba öntjük, rátesszük a hab-halmokat és kihűtve kínáljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése