zsályás kacsasült rózsaborssal
Mária napi búcsú alkalmával, gondoltam meglepem a családom, egy kis kacsával, meg hagymás törtburgonyával, barackos párolt káposztával, ebéd gyanánt.
Hozzávalók:
8 db kacsacomb
2 kanál morzsolt zsálya
2 kanál morzsolt majoranna
5 kanál oliva olaj
só
2 db alma
2 kanál rózsabors
2 db nagy méretű sütőzacskó
Hozzávalók:
8 db kacsacomb
2 kanál morzsolt zsálya
2 kanál morzsolt majoranna
5 kanál oliva olaj
só
2 db alma
2 kanál rózsabors
2 db nagy méretű sütőzacskó
Vettem 8 szép kacsacombot, besóztam, az alját (nem a bőrös felét) majorannával bedörzsöltem, majd sütőzacskóba tettem. Kiöntöttem egy kics tálba 5 kanál oliva olajat, tettem bele 2 kanál morzsolt zsályát, két kanál rózsaborsot. Majd szépen rákanalaztam a combok tetejére. belevágtam még egy-egy almát a zacskókba.A zacskót kilyukaszottam több helyen, majd betettem a sütőbe. 250 fokon, 1,5 órán át sütöttem, még szép pirosra nem sült.
Barackos párolt káposzta, annyival másabb, mint a sima párolt káposzta, hogy alma helyett barackot teszünk a káposztához, majd tálalásnál is barackkal díszíthetjük.
A hagymás törtburgonya, egy kicsit meg lett bolondítva kis szalonnával amit a hagymával együtt pirítottam, miután megpirult a hagyma a szalonna zsírjában, összekevertem a főtt burgonyával. Különleges ízű, de harmonikus körete lett így a kacsának.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése