zöldség-saslik
Pénteken az egyik drogériában vásároltam, miközben vártam a soromra a pénztárnál, megláttam egy csomag saslik pálcát. Hú, jött is az ötlet, készítek zöldség saslikot a barátainknak, akik vasárnap érkeznek hozzánk ebédre.
Vettem a piacon hozzá zöldséget:
pritamin paprikát
cukkinit
padlizsánt
hagymát
Feldaraboltam a zöldségeket, egy tálba tettem, majd megszórtam Naturella fűszerkeverékkel. Ezt azért szeretem, mert nincs benne só és nagyon jól érződnek a fűszerek. A feldarabolt, befűszerezett zöldségeket felsorakoztatjuk a pálcákra, variálva a színeket, nagyon hangulatos kis rudakat kapunk így. Előmelegített sütőben megsütjük. 10-12 perc alatt kész. A zöldségek listáját ízlés szerint lehet bővíteni!
Tipp: sütésnél, a tepsihez tartozó grillrácsra tettem fel a saslikokat, majd vizet öntöttem a tepsibe, így párolódtak is a zöldségek és a zöldségekből lecsepegő nedvesség nem égett rá a tepsire.
Vettem a piacon hozzá zöldséget:
pritamin paprikát
cukkinit
padlizsánt
hagymát
Feldaraboltam a zöldségeket, egy tálba tettem, majd megszórtam Naturella fűszerkeverékkel. Ezt azért szeretem, mert nincs benne só és nagyon jól érződnek a fűszerek. A feldarabolt, befűszerezett zöldségeket felsorakoztatjuk a pálcákra, variálva a színeket, nagyon hangulatos kis rudakat kapunk így. Előmelegített sütőben megsütjük. 10-12 perc alatt kész. A zöldségek listáját ízlés szerint lehet bővíteni!
Tipp: sütésnél, a tepsihez tartozó grillrácsra tettem fel a saslikokat, majd vizet öntöttem a tepsibe, így párolódtak is a zöldségek és a zöldségekből lecsepegő nedvesség nem égett rá a tepsire.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése