Mascarponés csokis desszert
Amit én nagyon szeretek az a mascarpone krémsajt. Sok mindenbe lehet használni és szerencsére, már elérhető áron is találkozik vele az ember. Az biztos, hogy érdemes azért a minőségit megvenni, ugyanis tiramisunál jártam már úgy saját márkás krémsajttal, hogy borzasztó híg lett, pedig mindent helyesen csináltam és nem öntöttem fel tejjel :)
Szóval én ebbe a sütibe a Lidl-ben fellelhető típust használtam és a világ egyik leggyorsabb, legkrémesebb és legfinomabb sütijét készítettem el.
Hozzávalók (kis tortaformához, az átlagos fele):
250 g mascarpone krémsajt
250 ml habtejszín (cukrozott)
fél tábla tejcsoki
8 db babapiskóta
1 dl tej
Elkészítési idő: 10 perc
Szóval én ebbe a sütibe a Lidl-ben fellelhető típust használtam és a világ egyik leggyorsabb, legkrémesebb és legfinomabb sütijét készítettem el.
Hozzávalók (kis tortaformához, az átlagos fele):
250 g mascarpone krémsajt
250 ml habtejszín (cukrozott)
fél tábla tejcsoki
8 db babapiskóta
1 dl tej
Elkészítési idő: 10 perc
A babapiskótákat tejbe egy kicsit beáztattam (figyelem, ne essenek szét!), majd kibéleltem velük a kis tortaformát. A tejszínhabot felvertem. A csokit felolvasztottam gőzfürdő felett, majd hozzákevertem a tejszínhabhoz és belekevertem végül a mascarponét. Az egészet behalmoztam a tortaformába, majd betettem a hűtőbe. A tetejét reszelt csokival és keserű holland kakaóporral díszítettem. Kb egy-másfél óra múlva, mire az ebédnél a desszerthez értünk, elővettem, gyönyörűen vágható, mennyei édességet kóstolhattunk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése