Almáspite másképp

Úgy indult, hogy sütök egy teljesen hagyományos almás pitét. De valahogy nem volt kedvem most kelt tésztához. Lekezdtem linzer szerű tésztát készíteni, aztán belekerült a mák és lett egy egészen jó mákos-fahéjas-diós almáspite.
Hozzávalók:
töltelékhez:
4 db nagy alma
4 kanál cukor
10 dkg darált dió
fahéj

tészta:
20 dkg liszt
12 dkg cukor
2 tk sütőpor
2 tojás
12,5 dkg olvasztott vaj
12 dkg darált mák
tej (amennyit felvessz, hogy kenhető masszát kapjunk)

Összekeverem a tésztához valókat, beletettem egy piteformába, az almát lereszeltem, kicsavartam, megcukroztam, fahéjjal ízesítettem, hozzá öntöttem az előtte ledarált diót.
Előmelegített sütőben először 160 fokon sütöttem 40 percig, majd 10-12 percig 180 fokon. 
A máz rá, a megmaradt mézeskalács díszítésből való cukormáz volt (lásd mézeskalács recept).
Egy kicsit több citrommal, így nem émelyítően édes, hanem enyhén savanykás ízt ad a sütinek. Másrészt dekoratívabb is lesz tőle.






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések