Máktorta
Eredetileg diótorta lett volna, de dió hiányában mákkal helyettesítettem. Visszajelzések alapján jól sikerült. Ezt a receptet még egy megsárgult papíron találtam, nagymamám írásával.
Sajnos képet nem tudtam készíteni, de majd, ha legközelebb elkészítem pótolom :)
Hozzávalók:
36 dkg cukor
36 dkg liszt
4 dkg kakaó vagy dió, vagy kávé, vagy mák :)
1 csomag sütőpor citromhéj reszelve
4 db tojás
4 dkg vaj
A tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét felverjük, a sárgáját a cukorral, vajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, mákot vagy diót, vagy kávét. Végül az egészet egybe dolgozzuk. 175 fokon 20-25 percig sütjük.
Töltelék: 10 dkg dió vagy mák :)
10 dkg cukor
15 dkg vaj
A hozzávalókat gőzfürdőben felfőzzük, ha nincs időnk erre, teljesen jó lesz lábasban, tűzön.
A kihűlt tésztára halmozzuk egyenletesen a főzött krémet, majd ha megszilárdult a tetejére olvasztott csokoládé kerül.
(1 tábla csokoládét 1 dl tejszínnel felolvasztunk - szerintem ez a legjobb csokimáz, könnyen kenhető, hamar megköt és valami szuper finom.)
Hozzávalók:
36 dkg cukor
36 dkg liszt
4 dkg kakaó vagy dió, vagy kávé, vagy mák :)
1 csomag sütőpor citromhéj reszelve
4 db tojás
4 dkg vaj
A tojásokat kettéválasztjuk, fehérjét felverjük, a sárgáját a cukorral, vajjal elkeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, sütőport, mákot vagy diót, vagy kávét. Végül az egészet egybe dolgozzuk. 175 fokon 20-25 percig sütjük.
Töltelék: 10 dkg dió vagy mák :)
10 dkg cukor
15 dkg vaj
A hozzávalókat gőzfürdőben felfőzzük, ha nincs időnk erre, teljesen jó lesz lábasban, tűzön.
A kihűlt tésztára halmozzuk egyenletesen a főzött krémet, majd ha megszilárdult a tetejére olvasztott csokoládé kerül.
(1 tábla csokoládét 1 dl tejszínnel felolvasztunk - szerintem ez a legjobb csokimáz, könnyen kenhető, hamar megköt és valami szuper finom.)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése