mézes-fokhagymás karaj
Nem régiben felfedeztem az egyik környékbeli manufaktúra saját készítésű mézét. Fokhagyma-méz. Különleges a neve és az íze! Az valami fennséges. Persze én nagyon hiszek még a fokhagyma jótákony hatásaiban is, ez is fokozza az érdeklődésemet a különleges méz irányában. A hétvégén készítettem egy különleges, igazán karakteres ízű húst.
Hozzávalók:1 kg szeletelt karaj
fokhagymás méz
só
tarka bors - ez adta meg másodsorban az ízvilágát
paradicsom - kockára vágva, vagy konzerv darabolt paradicsom
A Húst sóztam behelyeztem tepsibe, megkentem fokhagymás mézzel, rászórtam tarkaborsot, majd a két sor hús közepébe paradicsomot halmoztam. Az egészet együtt sütöttem egy órán át lefedve, majd 10 percig pirítottam. Tepsis burgonyával tálaltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése