Kakaós krémes

 

  1. 50 dkg liszt
  2. 10 dkg margarin
  3. 10 dkg cukor
  4. A hatlaposhoz nagyon hasonló, de teljesen más ízvilágú (apának és tesómnak sokkal jobban ízlik) süti.
  5. 5 ek méz
  6. 2 tojás
  7. 3 ek kakaópor
  8. 1dl tej
  9. 1 tk sütőpor
  10. 1 csipet só
  11. Krém:
  12. 0,75 l tej
  13. 2 cs vaníliás pudingpor
  14. 1 cs vaníliás cukor
  15. 15 dkg porcukor
  16. 15 dkg margarin
A tészta hozzávalókat összegyúrjuk úgy, hogy annyi tejet adunk hozzá, hogy egy jól eldolgozható tésztát kapjunk. Ha kész, 4 felé osztjuk, majd kinyújtjuk és egyenként sütjük ki a lapokat. 170 fokon kb 9 -10 perc alatt. Ha kuhűlnek megkenjük a krémmel.
A tetejére lehet csokit vagy porcukrot tenni, én nem szoktam mert akkor már nagyon édes lesz.
Amikor szeletelem nagyon sokat le kell vágni, azt vagy megeszi a család kóstolónak, vagy nagyon jó kókuszbombát lehet belőle készíteni!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések