Hagymás-sonkás lepény, zelleres tormakrémmel
Hozzávalók:
Tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg vaj
tejföl kb.3 bő evőkanál, vagy amennyit felvesz
egy kis só
Töltelék:
3 tojás
erdei sonka 6 szelet
egy kis fej hagyma vagy póréhagyma
1,8 dl főzőtejszín
Tormakrém:
2 dl tejföl
3 kanál esetes asztali torma
1 ek fűszeres majonéz
Tésztához:
30 dkg liszt
10 dkg vaj
tejföl kb.3 bő evőkanál, vagy amennyit felvesz
egy kis só
Töltelék:
3 tojás
erdei sonka 6 szelet
egy kis fej hagyma vagy póréhagyma
1,8 dl főzőtejszín
Tormakrém:
2 dl tejföl
3 kanál esetes asztali torma
1 ek fűszeres majonéz
1 szál zellerzöld
A tojást a főzőtejszínnel elkeverem, sózom, borsozom.
A hagymát karikára vágom.
A tésztához a hozzávalókat összedolgozom (én melegíteni szoktam a vajat vagy margarint, úgy könnyebb összedolgozni a tésztát), majd egy kerek piteformát kibélelek vele (mielőtt vajaztam, liszteztem). Erre ráteszem a sonkaszeleteket, hagymát és leöntöm a tejszínes tojással.
180 fokon 20 percig sütöm
Ha valaki szereti, tehet rá reszelt sajtot a tetejére, 15 perc sütés után.
A krém: a maradék tejfelhez adok 3 kiskanál ecetes asztali tormát, a majonézt, egy szál zellert apróra vágok, hozzákeverem. Lehet ízesebbé tenni a torma arány növelésével, ízlés szerint.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése