zserbo
30 dkg liszt
1 csomag szárazélesztő
20 dkg cukor
20 dkg margarin
a hozzávalókat összegyúrjuk, hagyjuk állni egy kicsit. Ezután 4részre osztjuk. A töltelékhez)
20 dkg porcukor
20 dkg baracklekvár
20 dkg daráltdió
a diót cukorral összekeverjük.
A lapokat kinyújtjuk betesszük a tepsibe rákenjük a lekvárt a cukros dió egy részét rátesszük, majd a következő kinyújtott tésztát is ráhelyezzük, ugyanúgy lekvárt teszünk rá, diót majd a következő tésztalapot is. Az utolsó tésztaréteg után betesszük a sütőbe 170 fokon kb. 45 percig sütjük.
A tetejére egy tábla milka csokit olvasztunk fel gőzfürdőben 3ek tejszínnel. A kisült tészta tetejére tesszük.
1 csomag szárazélesztő
20 dkg cukor
20 dkg margarin
a hozzávalókat összegyúrjuk, hagyjuk állni egy kicsit. Ezután 4részre osztjuk. A töltelékhez)
20 dkg porcukor
20 dkg baracklekvár
20 dkg daráltdió
a diót cukorral összekeverjük.
A lapokat kinyújtjuk betesszük a tepsibe rákenjük a lekvárt a cukros dió egy részét rátesszük, majd a következő kinyújtott tésztát is ráhelyezzük, ugyanúgy lekvárt teszünk rá, diót majd a következő tésztalapot is. Az utolsó tésztaréteg után betesszük a sütőbe 170 fokon kb. 45 percig sütjük.
A tetejére egy tábla milka csokit olvasztunk fel gőzfürdőben 3ek tejszínnel. A kisült tészta tetejére tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése