Torták
dió torta |
Piskóta:
4 tojás
10 dkg liszt
8 dkg cukor
sütőpor
vaníliás cukor
A tojások sárgáját kikeverem a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadom apránként a lisztet. Felverem a tojások fehérjét, amikor kemény hab lett belőle hozzáadom a lisztes masszához, úgy, hogy megpróbálom óvatosan keverni, ne törjön nagyon össze a hab. 20 perc alatt kész, 160 fokon.
DIÓ töltelék:
egy csomag 250 g darált dió
100 g cukor
egy doboz cukrászhab
1 cs csokipuding
A pudingot sűrűre főzöm, ha egy kicsit hűlt már hozzáadom a diót, cukrot, majd végül a cukrászhabot, amit előtte felverünk. A tortát két felé vágom, majd megtöltöm a krémmel, és ezzel a krémmel vonom be majd a tortát is. Végül megszórom darált dióval, és fél diókkal díszítem.
gumimacis csoki torta |
Csokis tortában a töltelék citromos vaníliás és mogyorókrémes.
Vaníliás, citromos töltelék:
100 g dara
tej
100 g vaj
fél csomag vaníliás pudingpor
100 g cukor
1 db citrom reszelt héja, fél citrom leve
A darát úgy főzöm, mintha tejbegrízt csinálnék, csak hozzáadom a pudingport is. megmondom őszintén, hogy a tejet érzésre tettem bele, úgy, hogy ne legyen folyós, sőt inkább jól összeálljon, arra figyeltem. Ha megfőtt, hozzáadom még melegen a vajat, cukrot. Végül a citrom reszelt héját és levét. A tortát ketté vágom, ráhalmozom a tölteléket még langyosan, a másik felét a tortának megkenem mogyorókrémmel, (két tortát sütöttem az egyiket lekvárral kentem mogyorókrém helyett és az is fantasztikus lett), majd ha egy kicsit kihűlt a krém, ráteszem a mogyorókrémes oldalt.
csokimáz:1 tábla csokoládé, én Milkát használtam
1 dl tejszín
gőzfürdőben felolvasztom a csokit a tejszínnel, roppant krémes lesz, jól kenhető és szépen megköt, ugyanakkor nem törik, ha felvágjuk a tortát.
A szülinapi zsúrra gumimacikat tettem rá, a gyerekek megették majdnem az egészet, de leginkább az tetszett, hogy mindenki megette a saját szelet tortáját, senki nem hagyott egy morzsát sem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése