Lazac izlandi módra

Állítólag ez a recept Izlandról való. Most már én nem nagyon grillezek kint lévén, hogy 0 fok van tartósan, és én ebben az időben inkább bent főzök a jó melegen, tehát a sütést kint kéne véghez vinni, de a konyhai tűzhelyen is irtó finomra sikeredett.

Hozzávalók:
0,5 kg lazac
1 citrom
1 narancs

bors
kakukkfű
méz

Lazacot szép szeletekre vágjuk hosszában. Nagy tenyérnyi vagy mégnagyobb vékony szeletek kellenek, amiket óvatosan besózunk. A narancs és citrom héját rá reszeljük a szeletekre, kicsit borsozzuk (ez el is maradhat, akkor is nagyon kellemes ízt kapunk). Ezután egy kanál mézet csorgatunk a szeletek tetejére. Kakukkfűvel ízesítjük, ezt ízlés szerint tesszük rá, sajnos én már csak szárított kakukkfüvet tudtam szerezni, ha van friss fűszernövényként az ablakban, akkor azzal még karakteresebb ízt adhatunk a lazacnak. Végül a naryancsot és a citromot meghámozzuk, majd karikára vágjuk, majd a lazacszeletekre tesszük. Ezzel sütjük, így a gyümölcscukor szépen megkaramelizálódik a halhúson. Nagyon finom étel készül belőle, salátaágyon tálaljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések